Kuva hieman vääristää värejä. Täyte ei suinkaan ole punertavaa niinkuin kuva antaa ymmärtää.
OHJE:Kaarinan parhaat leivonnaiset-kirja
POHJA:
2dl grahamkeksejä (minä käytin pipareita)(olisi saanut olla mielestäni hieman enemmän)
½ dl fariinisokeria
½tl kanelia
75g sulatettua margariinia tai voita
TÄYTE:
200g maustamatonta kevyt tuorejuustoa
1 prk (250g) rahkaa
1 dl sokeria
1 tl kanelia
2 tl van.sok.
1 levy (175g) valkoista suklaata
2 tl öljyä
2 dl kuohukermaa
Vuoraa irtopohjavuoka pohjasta ja sivuilta.
Murskaa piparit/keksit hienoksi muruksi.
Sekoita jauhelman joukkoon fariinisok, kaneli, ja sulatettu margariini.
Painele seos vuoan pohjalle
Sulata suklaa vesihauteessa. (huom. sulatettuun suklaaseen lisätään öljy)
Vatkaa tuorejuusto, rahka, sokeri ja mausteet tasaiseksi seokseksi.
Lisää sulatettu suklaa seokseen.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää se täyteaineisiin varovasti sekoittaen.
Kaada täyte vuokaan.
Peitä vuoka kelmulla ja pane pakastimeen
Anna jäätyä ainakin muutama tunti (minulla oli vuorokauden)
Ota noin 20min ennen tarjoilua pakkasesta ja koristele.
VARIAATIOITA:
pohjaan voi murustaa näkkileipää
Valkosuklaan sijaan tummaa suklaata
suklaan sijasta 4dl pakastepuolukoita tai -vadelmia hienonnettuna + ½dl enemmän sokeria
HYVÄÄ oli ja nopea tehdä. Voi tehdä jo edellisnä päivänä valmiiksi.
Kommentit