lauantai, 3. maaliskuu 2007
LAPINUKON POROKEITTO
AINEKSET:
1prk porosäilykettä (400g)
6dl vettä
1/2-1 lihaliemikuutiota
2dl kermaa
100g viherpippurijuustoa
1 pussi kasvissuikaleita
1 pussi perunasipulisekoitusta (500g)
mausteeksi rakunaa ja mustapippuria
Laita vesi kattilaan liemikuution kanssa, lisää lihapurkki ja anna kiehahtaa.
Lisää kasvissuikaleet ja perunasipulisekoitus. Anna kiehua, kunnes perunat ja kasvikset ovat kypsiä.
Lisätään juusto, kun se on sulanut niin viimeistellään kermalla ja haluamalla määrällä mausteita.
Itse olen laittanut kokonaisen lihaliemikuution ja jättänyt kokonaan rakuunan ja mustapippurin pois, mutta kukin tekee makunsa mukaan.
Porosäilyke on sellaista jossa on valmiiksi paloteltuja palasia pienessä liemessä.
Kommentit