Mansikka-limejuustokakku.

Ohje: mau!kas ruokablogi

Päälliseen laitoin mansikkasosetta enemmän kuin ohjeessa, mutta unohdin sitten laittaa liivatteita ohjetta enemmän, sen vuoksi valuvaa. Pohjan tein digestive kekseistä, koska kakun piti olla täysin laktoositon ja dominot (joita ohjeessa oli käytetty) sisältävät maitoa. Täältä ei myöskään löytynyt laktoositonta mansikkajugurttia joten jugurtti oli metsämansikkaa.

Hyvää oli ja tällainen valmistuu  myös ensi viikonlopun valmistujaisiin joihin mennään vieraiksi.

 

Tänään tein jälkiruoaksi:  Puolukka-piimähyytelöä. Maistui kanssa ihan hyvälle ja ei ollut liian kirpeää joten lapsetkin tykkäsivät.

1L rasvatonta piimää

2dl marjoja

1½dl sokeria

1rkl vaniljasokeria

6kpl liivatelehtiä

½dl vettä

Koristeeksi kermavaahtoa

* Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 10 min.

* Sekoita piimä ja marjat keskenään.

* Mausta seos sokerilla

* Liuota kuiviksi puristellut liivatteet lämpimään veteen

* Lisää piimäseokseen

* Laita tarjoiluastioihin ja jääkaappiin hyytymään

* Anna hyytyä 3-4 tuntia

* Koristele annokset halutessa kermavaahdolla ja kokoneisilla marjoilla

* jos haluat kumottavan hyytelön niin lisää 2 liivatetta ohjetta enemmän.