ÄLYTTÖMÄN HYVÄÄ!!!

En ole koskaan oikein ymmärtänyt marengin päälle ja tykännyt siitä, mutta tässä se oli tosi hyvää. Teen uudestaan.

Ohje on kauneus ja terveys lehdestä 8/09

 

POHJA:

150g marg. tai voita

1½dl sokeria

3 keltuaista

2dl vehnäj.

3tl leivinj.

1dl maitoa

 

MARENKI:

3 valkuaista

2dl erikoishienoa sokeria (käytin tavallisen hienoa!)

2tl van.sokeria

25g mantelilastuja

 

RAPARPERITÄYTE:

5-10 raparperinvartta koosta riippuen

1½dl sokeria

3dl kuohukermaa

 

Vatkaa margariini ja sokeri kunnolla vaahdoksi.

Lisää keltuaiset yksitellen vaahtoon koko ajan sekoittaen.

Lisää joukkoon vuorotellen vehnäjauho-leivinjauheseosta ja maitoa edelleen koko ajan vatkaten.

Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille.

 

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri vähitellen edelleen vatkaten.

Levitä marenkivaahto taikinan päälle ja mantelilastut marenkivaahdon päälle.

Paista kakkua 175 asteessa 20-30 min.

Kakku on kypsää kun marenki on vaaleanruskeaa.

 

Kiehauta kuoritut ja pilkotut raparperit vesitilkassa pehmeiksi.

Valuta ja anna jäähtyä

Vaahdota sokerilla maustettu kerma ja lisää raparperit vaahdon sekaan.

 

Leikkaa jäähtynyt kakku kahteen osaan

Levitä täyte toiselle kakkulevylle ja nosta toinen levy täytteen päälle.

Anna vetäytyä hetki (tämä on minun vinkki)

 

Pohjan voi tehdä edellisnä päivänä valmiiksi.

Täytteeseen voi käyttää mitä marjoja tahansa.

 

1248117475_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1248117584_img-d41d8cd98f00b204e9800998e