ÄLYTTÖMÄN HYVÄÄ!!!
En ole koskaan oikein ymmärtänyt marengin päälle ja tykännyt siitä, mutta tässä se oli tosi hyvää. Teen uudestaan.
Ohje on kauneus ja terveys lehdestä 8/09
POHJA:
150g marg. tai voita
1½dl sokeria
3 keltuaista
2dl vehnäj.
3tl leivinj.
1dl maitoa
MARENKI:
3 valkuaista
2dl erikoishienoa sokeria (käytin tavallisen hienoa!)
2tl van.sokeria
25g mantelilastuja
RAPARPERITÄYTE:
5-10 raparperinvartta koosta riippuen
1½dl sokeria
3dl kuohukermaa
Vatkaa margariini ja sokeri kunnolla vaahdoksi.
Lisää keltuaiset yksitellen vaahtoon koko ajan sekoittaen.
Lisää joukkoon vuorotellen vehnäjauho-leivinjauheseosta ja maitoa edelleen koko ajan vatkaten.
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri vähitellen edelleen vatkaten.
Levitä marenkivaahto taikinan päälle ja mantelilastut marenkivaahdon päälle.
Paista kakkua 175 asteessa 20-30 min.
Kakku on kypsää kun marenki on vaaleanruskeaa.
Kiehauta kuoritut ja pilkotut raparperit vesitilkassa pehmeiksi.
Valuta ja anna jäähtyä
Vaahdota sokerilla maustettu kerma ja lisää raparperit vaahdon sekaan.
Leikkaa jäähtynyt kakku kahteen osaan
Levitä täyte toiselle kakkulevylle ja nosta toinen levy täytteen päälle.
Anna vetäytyä hetki (tämä on minun vinkki)
Pohjan voi tehdä edellisnä päivänä valmiiksi.
Täytteeseen voi käyttää mitä marjoja tahansa.
Kommentit