Pahoittelen jo alkuun todella huonoa kuvaa, mutta parempakaan en voi laittaa koska kakku on jo syöty.

Ohje on otettu ruokalan sivuilta ja hieman muunneltu allergioiden tai mieltymysten vuoksi. Suluissa on ne ainekset joita alkuperäisessä ohjeessa on käytetty.

POHJA:
15kpl isoja kaurakeksejä (digestive-keksejä)
½ dl sokeria
1½ tl kanelia
60g voita

TÄYTE:
400g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
4 kpl liivatelehteä
1 dl puolukkamehua (appelsiinimehua)
2 dl kermaa

Pohja:
Jauha keksi ja sekoita joukkoon sokeri, kaneli ja sulatettu voi. Painele keksi kerros voidellun irtopohjavoan pohjalle.

Täyte:
Liota liivatelehdet kylmässä vedessä. Kuumenna tilkka puolukkamehua ja liuota valutetut liivatteet siihen.
Sekoita juusto, sokerit ja puolukkamehu keskenään. Lisää liivate ja kova kermavaahto. Tarkista maku ja lisää sokeria jos maku tuntuu liian happamalta.
Kaada täyte keksimurupohjan päälle vuokaan ja anna jäähtyä muutama tunti.
Laita tarjolle.

Itse laitoin päälle strösseleitä mutta jäiset puolukatkin olisivat olleet kauniita.
Alkuperäisessä ohjeessa päälline oli koristeltu kaakaojauheella mutta minä en halunnut sitä sotkemaan kaunista pintaa.

Hyvää oli eikä liian makeaa. Mukavan "kirpeyden" antoi tuo omatekemä puolukkamehu jossa oli melko vähän sokeria.

1504749.jpg