Aivan älyttömän hyvä ohje löytyi jälleen Mantalta.
Voikreemi kannattaa todellakin levittää vasta sitten kun pohja on KUNNOLLA jäähtynyt.
Tämänhän voi tehdä myös tavallisista vehnäjauhoista, Ohjeessa kuitenkin luont, glut. jauhot, koska niitä meillä käytetään. Pohjasta tuli ihanan kuohkea. Jätin kylläkin pohjaan laitettavasta sokeri määrästä noin 2dl pois ja siitä huolimatta tämä on melko imelää. Tästä määrästä tuli pellillinen.

Tätä kuitenkin kannattaa kokeilla, vaikka tuo kuva ei näytä kovin houkuttelevalta ja anna oikeutta tälle piirakalle. Tuossa päällä on valkosuklaa raastetta, eikä juustoraastetta vaikka enemmän näyttää kyllä juustolta kuin suklaalta.

944238.jpg

POHJA:

6dl sokeria

5dl luontaisesti gluteenitonta jauhoseosta

2tl vanilliinisokeria

4tl leivinjauhetta

6rkl tummaa kaakaojauhetta

3dl kuumaa vettä

300g margariinia

4 munaa

VOIKREEMI:

150g voita

5dl tomusokeria

4tl vanilliinisokeria

2 keltuaista

Kuorrutus:

200g suklaata


* Sekoita kuivat aineet. Sulata margariini ja kiehauta vesi. Lisää jauhoihin rasva, vesi ja munat. Sekoita taikina esim. lusikalla tasaiseksi, ei tarvitse vatkailla.

* Paista pohjaa 200 asteessa n.35 minuuttia.

* Valmista voikreemi. Mittaa kulhoon pehmeä voi ja muut aineet. Vatkaa vaahdoksi.

* Levitä voikreemi jäähtyneen piirakan päälle tasaisesti.

* Sulata suklaa ja levitä se voikreemin päälle. Koristele halutessasi esim. valkosuklaalla tms. koristeilla. Laita piirakka jääkaappiin jähmettymään. Piirakka on parasta jääkaappikylmänä, jolloin voikreemi on kovaa.