Voikreemi kannattaa todellakin levittää vasta sitten kun pohja on KUNNOLLA jäähtynyt.
Tämänhän voi tehdä myös tavallisista vehnäjauhoista, Ohjeessa kuitenkin luont, glut. jauhot, koska niitä meillä käytetään. Pohjasta tuli ihanan kuohkea. Jätin kylläkin pohjaan laitettavasta sokeri määrästä noin 2dl pois ja siitä huolimatta tämä on melko imelää. Tästä määrästä tuli pellillinen.
Tätä kuitenkin kannattaa kokeilla, vaikka tuo kuva ei näytä kovin houkuttelevalta ja anna oikeutta tälle piirakalle. Tuossa päällä on valkosuklaa raastetta, eikä juustoraastetta vaikka enemmän näyttää kyllä juustolta kuin suklaalta.
POHJA:
6dl sokeria
5dl luontaisesti gluteenitonta jauhoseosta
2tl vanilliinisokeria
4tl leivinjauhetta
6rkl tummaa kaakaojauhetta
3dl kuumaa vettä
300g margariinia
4 munaa
VOIKREEMI:
150g voita
5dl tomusokeria
4tl vanilliinisokeria
2 keltuaista
Kuorrutus:
200g suklaata
*
Sekoita kuivat aineet. Sulata margariini ja kiehauta vesi. Lisää
jauhoihin rasva, vesi ja munat. Sekoita taikina esim. lusikalla
tasaiseksi, ei tarvitse vatkailla.
* Paista pohjaa 200 asteessa n.35 minuuttia.
* Valmista voikreemi. Mittaa kulhoon pehmeä voi ja muut aineet. Vatkaa vaahdoksi.
* Levitä voikreemi jäähtyneen piirakan päälle tasaisesti.
* Sulata suklaa ja levitä se voikreemin päälle. Koristele halutessasi esim. valkosuklaalla tms. koristeilla. Laita piirakka jääkaappiin jähmettymään. Piirakka on parasta jääkaappikylmänä, jolloin voikreemi on kovaa.
Kommentit