Kakku oli huomattavasti paremman makuista mitä kuva antaa ymmärtää. Ehdottomasti kokeilemisen arvoinen.

Ohje: Kaarinan parhaat leivonnaiset-kirja

 

200g marg tai voita

2dl sokeria

3 kanamunaa

2dl vehnäjauhoja

1dl perunajauhoja

2tl vaniljasokeira

2tl leivinjauhetta

Raita kakkuun:

3 isoa hapahkoa omenaa

2rkl vaaleaa siirappia tai hunajaa

2rkl sokeria

1rkl perunajauhoja

1tl tuoretta raastettua inkivääriä tai

½tl inkivääriä

 

  1. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi
  2. Lisää vaahtoon munat yksitellen hyvin vatkaten
  3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan siivilöiden
  4. Levitä puolet taikinasta voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan
  5. Raasta omenat karkealla terällä
  6. Sekoita raasteen joukkoon siirappi, sokeri, perunajauhot ja inkivääri. Levitä seos taikinan päälle
  7. Levitä loppu taikina nokareina pinnalle ja levitä tasaiseksi
  8. Paista 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla 55-60 min. Peitä kakun pinta foliolla jos se tummuu liikaa

Koristele jäähtynyt kakku tomusokerilla