Kakku oli huomattavasti paremman makuista mitä kuva antaa ymmärtää. Ehdottomasti kokeilemisen arvoinen.
Ohje: Kaarinan parhaat leivonnaiset-kirja
200g marg tai voita
2dl sokeria
3 kanamunaa
2dl vehnäjauhoja
1dl perunajauhoja
2tl vaniljasokeira
2tl leivinjauhetta
Raita kakkuun:
3 isoa hapahkoa omenaa
2rkl vaaleaa siirappia tai hunajaa
2rkl sokeria
1rkl perunajauhoja
1tl tuoretta raastettua inkivääriä tai
½tl inkivääriä
- Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi
- Lisää vaahtoon munat yksitellen hyvin vatkaten
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan siivilöiden
- Levitä puolet taikinasta voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan
- Raasta omenat karkealla terällä
- Sekoita raasteen joukkoon siirappi, sokeri, perunajauhot ja inkivääri. Levitä seos taikinan päälle
- Levitä loppu taikina nokareina pinnalle ja levitä tasaiseksi
- Paista 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla 55-60 min. Peitä kakun pinta foliolla jos se tummuu liikaa
Koristele jäähtynyt kakku tomusokerilla
Kommentit