Todella hyvää ja suht nopea tehdä. Minulla ei tietenkään ollut kaapissa tuoretta tilliä tai viherpippureita joten kuivattu tilli sai kelvata ja viherpippuri jäi kokonaan pois piirakasta. Kermaa oli mutta unohdin sen sitten laittaa sekaan, mutta ei mielestäni vaikuttanut makuun, ehkä täyte olisi pysynyt paremmin kasassa mutta tiedä sitä.

Muutenkin minulla oli täytettä tehty hieman reilummalla kädellä.

1356267239_img-791ef432e7e9444e3dbe4b7141356267285_img-99323c4dd551672bf2bf6ab33

Ohje: Kaarinan parhaat leivonnaiset kirjasta

1pkt (500g) pakastettau lehti- tai voitaikinaa

Täyte:

400-500g graavisuolattua kirjolohta

4dl keitettyä puuroriisiä

3 keitettyä kanamunaa

n. ½dl silputtua tilliä

n.½tl suolaa

10 rouhittua viherpippuria

n,½ dl kermaa

Voiteluun kanamuna

 

Leikkaa kirjolohi ohuiksi viipaleiksi

Sekoita kypsän riisin joukkoon hienonnetut munat, tilli, suola, viherpippuri ja kerma

Ota taikinasta pieni osa erikseen koristelua varten. Jaa loppu taikina kahteen osaan.

Kauli toinen taikina levyksi

Leviä levylle puolet riisitäytteestä ja lado sen päälle lohiviipaleet. Levitä loput riisiseoksesta lohen päälle.

Kauli toinen taikinalevy pari senttiä suuremmaksi kuin pohjalevy ja nosta täytteen päälle. Käännä reunat piirakan alle.

Tee koristeeksi jätetystä taikinasta piirakan päälle koriste. Anna piirakan levätä kylmässä 20-25min ennen paistamista.

Voitele piirakka kanamunalla ja paita 200 asteessa 20-25min.

1296401623_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1296401659_img-d41d8cd98f00b204e9800998e