Kuva hieman vääristää värejä. Täyte ei suinkaan ole punertavaa niinkuin kuva antaa ymmärtää.

OHJE:Kaarinan parhaat leivonnaiset-kirja

 

POHJA:

2dl grahamkeksejä (minä käytin pipareita)(olisi saanut olla mielestäni hieman enemmän)

½ dl fariinisokeria

½tl kanelia

75g sulatettua margariinia tai voita

 

TÄYTE:

200g maustamatonta kevyt tuorejuustoa

1 prk (250g) rahkaa

1 dl sokeria

1 tl kanelia

2 tl van.sok.

1 levy (175g) valkoista suklaata

2 tl öljyä

2 dl kuohukermaa

 

Vuoraa irtopohjavuoka pohjasta ja sivuilta.

Murskaa piparit/keksit hienoksi muruksi.

Sekoita jauhelman joukkoon fariinisok, kaneli, ja sulatettu margariini.

Painele seos vuoan pohjalle

Sulata suklaa vesihauteessa. (huom. sulatettuun suklaaseen lisätään öljy)

Vatkaa tuorejuusto, rahka, sokeri ja mausteet tasaiseksi seokseksi.

Lisää sulatettu suklaa seokseen.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää se täyteaineisiin varovasti sekoittaen.

Kaada täyte vuokaan.

Peitä vuoka kelmulla ja pane pakastimeen

Anna jäätyä ainakin muutama tunti (minulla oli vuorokauden)

Ota noin 20min ennen tarjoilua pakkasesta ja koristele.

 

VARIAATIOITA:

pohjaan voi murustaa näkkileipää

Valkosuklaan sijaan tummaa suklaata

suklaan sijasta 4dl pakastepuolukoita tai -vadelmia hienonnettuna + ½dl enemmän sokeria

 

HYVÄÄ oli ja nopea tehdä. Voi tehdä jo edellisnä päivänä valmiiksi.

1241970222_img-d41d8cd98f00b204e9800998e