Siis NAM!

4 annosta

 

150g tummaa suklaata

2 liivatelehteä

3 dl kermaa

4 rkl sokeria

1 mango

 

sulata suklaa* ja laita liivate kylmään veteen.

Kiehauta kerma ja sokeri. Purista ylimääräinen vesi liivatteista ja lisää se kermaan. Vispaa sulatettu suklaa kermaseokseen.

Kaada annosvuokiin ja laita kylmään muutamaksi tunniksi.

Leikkaa mango palasiksi ja asettele ne koristeeksi pannacottan pinnalle.

 

* Vesihauteessa sulatus

Laita pienehkön kattilan pohjalle vettä ja kuumenna se kiehuvaksi. Kun vesi kiehuu, ota lämpö pois tai vähennä minimiin. Nosta kattilan päälle sen reunoja suurempi, mieluiten pyöreäpohjainen kulho. Älä anna kulhon koskettaa vettä. Paloittele suklaa kulhoon ja anna sen sulaa välillä sekoittaen, kunnes suklaa on kokonaan sulanut. Varo, ettei suklaan joukkoon joudu pisaraakaan vettä tai vesihöyryä kattilasta, koska silloin suklaa sakeutuu kokkareiseksi ja sitä on hankala saada enää sulatetuksi.

1240593077_img-d41d8cd98f00b204e9800998e