Hyvä ja helppo jälkiruoka pääsiäiseksi. Ohje on 4:lle ja napattu kotivinkistä 2/06

 

2 liivatelehteä

1prk (400g) aprikooseja

½dl sokeria

1tl van. sokeria

½dl appelsiinimehua

2dl kuohukermaa

 

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen

Kaada aprikooseista liemi pois, säästä muutama aprikoosi koristelua varten ja soseuta loput sokerin ja vaniliinisokerin kanssa.

Kuumenna appelsiinimehu kattilassa. Purista liivatteista vesi pois ja lisää pehmenneet liivatteet mehun joukkoon. Ota kattila jäähtymään.

Vaahdota kerma.

Sekoita liivateseos aprikoosisoseeseen ja lisäää lopuksi kermavaahto.

Jaa annoskulhoihin tai yhteen isompaan astiaan ja nosta jääkaappiin tunniksi hyytymään.

1239122583_img-d41d8cd98f00b204e9800998e