Tykkään aivan kamalasti mustikkakukosta. Tein viime viikolla mustikkakukon, mutta tänään kokeilin puolukasta samaa. Ihan hyvää oli ja teen varmasti toistekkin. Pahoittelen jo nyt että kuvat ovat hieman epäselviä, mutta pääasia että kukko oli todella hyvää.

 

MUSTIKKAKUKKO:

200g margariinia

1dl sokeria

4dl ruisjauhoja

1tl leivinjauhetta

TÄYTE:

8dl mustikoita/puolukoita

0,75dl sokeria

 

Sekoita pehmeä rasva ja sokeri keskenään.

Lisää ruisjauhot joiden sekaan on sekoitettu leivinjauhe.

Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Painele n.2/3 osaa taikinasta korkeareunaisen uunivuoan reunoille ja pohjalle.

Kaada marjat vuokaan.

Lisää marjojen päälle sokeri

Tee lopusta taikinasta kukolle kansi.

Paista 175 asteessa n. 1 tunti

Tarjoa haaleana vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.

 

Joissakin ohjeissa on 1dl jauhoista korvattu ½dl vehnäjauhoja ja ½dl ohrajauhoja, mutta pelkkä ruisjauhokin on hyvä vaihtoehto. Jos tämän tekee puolukoista niin sokeria voi ripauttaa hieman enemmän kuin mustikoiden päälle laitettaisiin.

Tämä jälkiruoka on minun lemppareiden listalla korkealla. NAM!!!