Tällainen syntyi äsken tuoreista raparpereistä. Ohje on uusimmasta kotivinkistä ja kirjoitan sen tähän myöhemmin. Piirakka tehtiin poikkeuksellisesti sellaiseen leipävuokaan.
En ymmärrä miksi en osaa kuvata näitä leipomuksiani sillä tavalla että ne näyttäisivät houkuttelevilta, mutta hyvää tämäkin oli. Ja tietenkin vaniljajäätelön kanssa.

1626651.jpg

OHJE:

1½ dl juoksevaa margariinia
2 dl sokeria
3 kanamunaa
1 prk (200g) kevytranskankermaa
4½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria

Täyte:
300g raparperipaloja
1 dl sokeria
1 rkl kanelia
2 tl inkivääriä

Päälle:
½ dl mantelilastuja

1. Vatkaa marg. ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi
2. Vatkaa munat yksitellen taikinaan
3. Lisää ranskankerma
4. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita jauhoseos taikinaa.
5. Voitele ja korppujauhota n. 2l vuoan reunat. Laita vuoan pohjalle rasvaa ja mantelilastut. Laita puolet taikinasta mantelilastujen päälle.
6. Sekoita raparperipaloihin sokeri, kaneli ja inkivääri. Levitä seos taikinan päälle ja painele paloja varovasti tiiviimmäksi.
7. Peitä raparperit lopulla taikinalla.
8. Paista kakkua uunin keskitasolla 175 asteessa n.  60 min, kunnes kakku on kypsä. Jos kakun pinta tummuu liikaa paistamisen aikana, peitä se leivinpaperilla tai foliolla.
9. Jäähdytä kakkua hieman ja irrota se vuoastaaan.


MUISTA!!!
Nauti raparperien kanssa aina jotain maitotuotetta, jotta raparperin sisältämä oksaalihappo ei verota kalsiumvarastojasi.