Tein tallaisen mansikkapiirakan eilen illalla ja tänäänhän sitä syötiin terveellisesti aamupalaksi. Tämä oli todella hyvää ja tullaan tekemään varmasti toistekkin. Kuva on valitettavasti huono, mutta piti kiirehtiä kuvamaan ennen kuin piiraasta ei ole kuin jämät jäljellä. Ohjeen löysin täältä, jossa se on vadelmapiirakan nimellä. Samaisilta sivuistoilta löytyy myös paljon muitakin hyviä ohjeita. Tämänhän voi muuttaa helposti ns. normaaliksi ohjeeksi kun laittaa vain vehnäjauhoja gluteenittomien jauhojen tilalle.

MANSIKKAPIIRAKKA: (luontaisesti gluteeniton)

Pohja:
150g margariinia
1dl sokeria
1 kanamuna
3dl luontaisesti gluteenittomia jauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria

Täyte:
2½ dl flora vispiä
150g greme fraichea (ranskankerma)
n. 1dl fariinisokeria
1tl liivatejauhetta + ½dl kiehuvaa vettä

Pinnalle:
mansikoita (vadelmia)
hyytelösokeria + vettä

Pohjan kostutin maidolla

Vispaa rasva ja sokeri vaahdoksi.
Lisää kanamuna hyvin vatkaten
Lisää Keskenään sekoitetut kuivat ainekset joukkoon
Painele piirakkavuokaan (itse laitoin irtopohjavuokaan)
Paista 200 asteessa n. 10-12min
Anna pohjan jäähtyä

Vaahdota flora vispi ja lisää joukkoon ranskankerma ja fariinisokeri.
Vatkaa kunnes sokeri on liuennut. Sekoita joukkoon liivatejauhejutska.
Kaada täyte kostutetun pohjan päälle.
Asettele mansikat ja
valmista vedestä ja hyytelösokerista kiille pakkauksen ohjeen mukaan ja kaada mansikoiden päälle.

788858.jpg