torstai, 2. elokuu 2007
GLUTEENITON MANSIKKAPIIRAKKA
MANSIKKAPIIRAKKA: (luontaisesti gluteeniton)
Pohja:
150g margariinia
1dl sokeria
1 kanamuna
3dl luontaisesti gluteenittomia jauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
Täyte:
2½ dl flora vispiä
150g greme fraichea (ranskankerma)
n. 1dl fariinisokeria
1tl liivatejauhetta + ½dl kiehuvaa vettä
Pinnalle:
mansikoita (vadelmia)
hyytelösokeria + vettä
Pohjan kostutin maidolla
Vispaa rasva ja sokeri vaahdoksi.
Lisää kanamuna hyvin vatkaten
Lisää Keskenään sekoitetut kuivat ainekset joukkoon
Painele piirakkavuokaan (itse laitoin irtopohjavuokaan)
Paista 200 asteessa n. 10-12min
Anna pohjan jäähtyä
Vaahdota flora vispi ja lisää joukkoon ranskankerma ja fariinisokeri.
Vatkaa kunnes sokeri on liuennut. Sekoita joukkoon liivatejauhejutska.
Kaada täyte kostutetun pohjan päälle.
Asettele mansikat ja valmista vedestä ja hyytelösokerista kiille pakkauksen ohjeen mukaan ja kaada mansikoiden päälle.
Kommentit