Kuva on huono sen suhteen ettei piirakkaa ole laitettu mitenkään kauniisti esille, koska oli jo kiire syömään sitä.


MUSTATORVISIENIPIIRAKKA:

401596.jpg


Pohja:
150g margariiniä
2dl vehnäjauhoja
2rkl kylmää vettä
1dl juustoraastetta

Nypi aineet sormilla sekaisin. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Vuokaa ei tarvitse voidella. Paista 200 asteessa noin 20min, kunnes pinta on kauniin vaaleanruskea.
Ota pohja pois uunista ja levitä täyte.

Täyteen valmistaminen:
Paista pannulla kuivattuja, liotettuja mustatorvisieniä tai suppilovahveroita, sipulia sekä amerikan pekonia. Annostelussa voi noudattaa omia mieltymyksiä. Kaada lopuksi pannuun sienten liotusvesi ja haihduta se pois. Mausta täyte suolalla ja mustapippurilla.

Kuorrutus:

2 kanamunaa
1dl kermaa
2-3dl juustoraastetta
1rkl vehnäjauhoja

Vatkaa munat ja kerma. Lisää raaste ja jauhot, levitä kuorrutus lopuksi sienitäytteen päälle ja paista uunissa 200 asteessa, kunnes juusto alkaa sulaa ja saa vähän väriä.