Tällainen tuli tehtyä tänään tuliaispiirakaksi. Kuvassa piirakka ei näytä mitenkään houkuttelevalta mutta piirakka on mielestäni hyvää ja hyvän tuoksuista. Sopii hyvin vaikka iltateen seuraksi. Enkä tiedä mistä tuo taco sana tuohon tulee kun ei siihen tacoa tule.
Olen saanut tämän piirakan ohjeen joskus kauan aikaa sitten ja ohjeessa käytetään vehnäjauhoja, mutta nyt allergioiden myötä opetellut tekemään gluteenittomista jauhoista. Pohja on hieman vaikeampi levittää ja reunoista tulee hieman rapsakammat jos käyttää gluteenittomia jauhoja. Pohjasta olen tehnyt ohuen ja levittänyt täytteen aivan reunoja myöten.

Tästä määrästä tulee noin pellillinen. Mielestäni gluteeniton pohja ei levittynyt niin hyvin kuin tavallinen joten ihan pellillistä ei tullut, kuten kuvasta näkyy.

Tämä ohje on minun versioni piirakasta joten jokainen soveltakoon oman makunsa mukaan esim. valitsemalla erilaisen tuorejuuston.

POHJA:
1dl mummon muussijauhetta
3dl vehnäjauhoja (itse käytän gluteenitonta jauhoseosta)
1tl leivinjauhetta
100g margariinia
2dl vettä

Sekoita kuivat ainekset yhteen ja lisää siihen nyppimällä rasva ja sen jälkeen vesi.
Anna taikinan olla 15min viileässä

TÄYTE:
400g jauhelihaa
pieni sipuli
pieni paprika
suolaa
mustapippuria
1-1,5 rasiaa tuorejuustoa (itse olen laittanut valkosipuli tuorejuustoa 200g/rasia)

Ruskista jauheliha ja lisää pieneksi silputut sipuli ja paprika. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja mausta.
Painele pohja leivinpaperille uunipellille ja sitten vain täyte päälle ja uuniin.
Paista 200 asteessa n. 30min
354686.jpg